Bloc

A molt pocs kilòmetres de Can Gat Vell Turisme Rural podeu gaudir de tot l’encant de l’Empordà i de les millors platges de la Costa Brava.

 • 13.05.2021

  Senderisme: Des de Colomers al Poblat de Sidillà

  Una altra ruta a peu que recomanem, per la seva diversitat de paisatge és la que comencem a Colomers on deixarem el cotxe (davant del restaurant El Cargolet). Seguirem pel Rec del Molí, Resclosa de Colomers, Poblat de Sidillà, Sant Romà de Sidillà, Sant Llorenç de les Arenes i tornem a Colomers.
  Una ruta de 2h30, fàcil i ben bonica.

  Aquí teniu el mapa:

  I algunes fotos:

  El Poblat de Sidillà, junt amb el jaciment arqueològic de Sant Romà (església) i de Sant Sebastià (sembla que edifici fúnebre) daten dels segles IV a VII, d’una possible vil.la romana. Descobert als anys 1980 ja que el poblat estava completament cobert de sorra.  Es troba a dalt del turó, mig amagat pels pins.

  Els canvis del curs del Ter van provocar la formació d’importants sediments sorrencs (importants d’ençà el segle xii fins a principis del XIV), llavors l’arena començà a cobrir el poblat, i els habitants de Sidillà (en la seva fallida lluita contra la duna) es traslladaren a Sant Llorenç de les Arenes. A finals del segle XIX es plantaren pins i matolls per fixar la duna.

 • 
  Can Gat Vell Turisme Rural  |  Carrer del Puig 3, 17465 Llampaies Saus Camallera – Alt Empordà   ·    info@ruralgatvell.cat   ·    M. (+34) 639 99 47 37    ·    T. (+34) 972 79 42 85